O.H.D. Prometheus

O.H.D. Prometheus
Het Oudste Heerendispuut van Maastricht

Wij zijn een dispuut opgericht in 1982 en sinds 2010 beheren wij Studentencafé de BoschPoort. Prometheus is dan ook veelvuldig in onze eigen “BP” te vinden, alwaar men grote hoeveelheden goudgele pretcilinders naar binnen werkt, vrijwel altijd vergezeld door wat damesdisputen. Echter blijft het daar uiteraard niet bij. Zo is daar onze maandelijkse dispuutsvergadering alwaar de praeses alle zeilen bij moet zetten om de hevig geëmotioneerde meningen de kop in te drukken. Diezelfde emoties keren weer terug tijdens de disputeeravond, waar de verbale kwaliteiten van één der Promethen worden getoetst aan de geponeerde stelling. Buiten deze maandelijks terugkerende activiteiten nodigt Prometheus, als oudste Heerendispuut van Maastricht, zichzelf gaarne uit op vrijwel ieder feest en partijtje. Het spreekt voor zich dat ook Prometheus regelmatig met de gehele club op weekend gaat en af toe ook een lustrumreisje maakt naar zonnige verre oorden. Uit het bovenstaande mag men afleiden dat wij Promethen een hechte onderlinge band hebben die ook na de studieperiode wordt voortgezet in één van onze oud-ledenverenigingen. Het dispuut bestaat momenteel uit ongeveer 12 actieve leden verdeeld over alle faculteiten. Dit betekent echter niet dat er geen plaats is voor nieuwe eerstejaars studenten.

Sterker nog, wij zijn erg geïnteresseerd in de frisse, maar vaak onnozele gedachten van eerstejaars. Om te voorkomen dat de kwaliteit van het dispuut wordt aangetast, is er een aardige selectieprocedure waar onze aspirantleden getest worden op creativiteit, loyaliteit, eerlijkheid en doorzettingsvermogen. Maar de gouden regel blijft van kracht: “Eerst studeren, dan pas disputeren”!

Mocht je zo onverstandig zijn na het lezen van dit stukje nog interesse te hebben, spreek dan een van de Heeren in okergele trui aan. Met enig geluk zal hij u ook een alcoholische versnapering aan bieden. Of neem contact op met Tristan (+32 479 17 22 42) en kom eens langs!

Guy Cloodt

Praeses der O.H.D. Prometheus

Instagram

Stamkroeg

Studentencafé de Boschpoort
Boschstraat 64
6211AX Maastricht

Neem contact op met O.H.D. Prometheus Het Oudste Heerendispuut van Maastricht