O.H.D. Bonobo Maastricht

Het Onafhankelijk Heren Dispuut Bonobo dankt zijn ontstaan aan de samenkomst van zeven studenten, de Oprichters. Zij misten echter een representatief dispuut dat doorhad dat het leven niet altijd even serieus moet worden genomen. Ze zagen als geen ander in dat de overeenkomsten tussen het studentenleven en de Bonobo legio zijn. Deze ‘dwergchimpansee’ is van nature vrij eigenzinnig en ongeremd in zijn doen en laten, leeft in een hechte doch vaak chaotische groep en zoekt bij elk conflict een liefdevolle (lees: seksuele) oplossing. Veel discussie over de naam van het dispuut was dan ook onnodig: O.H.D. Bonobo werd geboren op 1 oktober 2007.

Als jong dispuut werken we er continu aan om O.H.D. Bonobo steeds verder op de kaart te zetten. Door onder andere onze evenementen als de “Tour de Bonobo” en het “Rellen met de ME”, onze vele creatieve integraties en het eenvoudige feit dat ongeveer 15 losbandige apen moeilijk te missen zijn, is O.H.D. Bonobo een bekend gezicht geworden in studerend Maastricht. Aangezien broederschap en de daarbij horende verbondenheid op de voorgrond blijft staan, worden frequent gezamenlijke activiteiten georganiseerd, met naast de eerder genoemde evenementen het dispuutsweekend, papadagen, ons nieuwjaarsdiner en onze Dies Natalis. Ieder jaar groeit het aantal Bonobo’s binnen ons dispuut gestaag, dat in deze korte periode reeds 40 betrokken reünisten rijk is.

Nog niet volledig overtuigd dat student zijn meer is dan enkel je studie? Hebben de overheid en ome DUO je wijsgemaakt dat studeren en een dispuut niet samen gaan? Neem contact met ons op en oordeel zelf! Spreek de heren van Bonobo aan, drink een biertje en stel je vragen. Start het pad naar een hechte vriendschap. Een voor de rest van je leven!

Wil je meer te weten komen over dit vrijzinnige en uitbundige dispuut? Neem dan contact op met onze abactis: Toine Leenders: 0637732084

logo-bonobo-e1587849965878

Stamkroeg

Studentencafé de Beurs
Spoorweglaan 6
6221 BS Maastricht

Neem contact op met O.H.D. Bonobo