O.D.D Bon’Aparte

Sinds 1995 is Onafhankelijk Dames Dispuut Bon’Aparte te vinden in Maastricht. Iedere woensdag borrelen wij in studentencafé de beurs maar wij zijn ook vaak te vinden bij de andere verenigingen of kroegen die Maastricht rijk is. Maar buiten de woensdagavond om zitten wij ook niet stil: familie-dag, een skireis, lekker een avond terrassen maar ook in de UB, want studeren staat bij ons op nummer één, zonder studie namelijk geen studentenleven. Naast een goed feestje bouwen in de kroeg, organiseren wij ook een toernooi met een herendispuut van Circumflex: Petanque de Maastricht.
Kortom, Bon’Aparte is een damesdispuut met vele kanten. Onderling hebben wij een hechte band die tot lang na je tijd in Maastricht blijft bestaan.

Op de momenten dat er geen toernooien of feesten zijn, kun je toch menig van ons dan ook in de stad vinden. We eten vaak samen, en soms leiden de wijntjes tijdens het eten tot een avond in de stad waar we helemaal los kunnen gaan.
Regelmatig hebben we ook weekendjes of dagen gereserveerd waarop we alleen met het dispuut wat doen voor de interne integratie, of we nemen de familie op sleep touw om te laten zien wat we allemaal uitspoken hier. Onze jaarlijkse familiedag is dan ook altijd een groot succes!

De dames van Bon’aparte zijn naast ontzettende partygangers ook ambitieus.
Zo staat bij ons de studie altijd hoog in het vaandel en wordt binnen het dispuut gemotiveerd tot het behalen van mooie cijfers. Naast onze studie en het dispuutsleven zijn velen van ons actief binnen besturen en commissies van studentenorganisaties of studieverenigingen zoals Unipartners, Research Project Maastricht, Integrand, AIESEC, Jurist in Bedrijf en Het Rode Kruis, Onafhankelijk Maastricht.

Bon’Aparte in een woord samenvatten is niet mogelijk en dat ga ik ook niet proberen, iedereen binnen Bon’Aparte is anders maar we accepteren elkaar zoals we zijn en hebben met z’n allen de tijd van ons leven, zoals dat hoort in je studenten tijd.

Iris van Galen

Ab Actis der O.D.D. Bon‘Aparte

Mobiel: +31 610116908

Stamkroeg

Studentencafé de Beurs
Spoorweglaan 6
6221 BS Maastricht

Neem contact op met O.D.D Bon’Aparte