M.H.V. Abraxas

Geachte Lezer,

Wij zijn M.H.V. Abraxas, de enige echte Heerenvereniging van Maastricht. Het is mijn voorrecht u in dit korte stuk alle informatie te geven om ons te kiezen als uw Heerenvereniging. M.H.V. Abraxas is opgericht op 27 januari 1998, dit was het resultaat van een wens van vijf bevriende studenten. Deze vrienden wilden Maastricht een chique studentenvereniging schenken. Dit heeft uiteindelijk geleid tot onze prachtige Heerenvereniging. Abraxas is door deze leden ingericht op een basis van klasse, individualiteit en vriendschap die de tand des tijds zou kunnen doorstaan en hun studententijd extra waarde te geven. Hedendaags, vele jaren en lichtingen verder, houden wij ons nog steeds aan deze basis en studentikoze tradities. Hierbij is de vriendschap tussen de Heeren en de kennis van de Oudheeren nog steeds van grote waarde in ons leven.

Wij hebben als doel om naast ontzettend leuke ervaringen op te doen ook nog zinvolle ervaringen mee te pikken. Deze zinvolle ervaringen zijn namelijk van groot belang voor onze algemene ontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is het Abraxas kerstdiner. De MHV streeft de haute cuisine van Maastricht en omgeving te bezoeken bij deze aangelegenheid. Deze verfijnde keuken en een grote opkomst van oud-leden creëert een prachtige sfeer en maakt van het kerstdiner een buitengewoon prettige traditie. Afgezien van dit kerstdiner organiseren we als Heerenvereniging uiteraard ook een traditionele cantus, zoals wij dat als Heerenvereniging kunnen, bezoeken we studentenfeesten, hebben we legendarische weekenden buiten Maastricht en nog veel meer.

Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt dan ben je van harte uitgenodigd om op woensdagavond langs te komen in Café De Dikke Dragonder voor een biertje.

Maarten Clercx

Ab Actis h.t.

Stamkroeg

Café De Dikke Dragonder
Platielstraat 21,
6211 GV Maastricht

Neem contact op met M.H.V. Abraxas